Dorpsstraat 30a, 6681 BN Bemmel - T: 0481 461624

Fysiotherapie

Algemene fysiotherapie

Algemene fysiotherapie is er voor het behandelen van gewrichts-, bindweefsel-, spier- en zenuwklachten met pijn en beperkingen die teveel ongemak geven in het dagelijkse leven en/of langer duren dan een normale hersteltijd zou vragen. Algemene fysiotherapie is ook gericht op het herstel na ziekte of verschillende (vaak orthopedische) operaties. 

U kunt bij ons ook terecht voor gespecialiseerde fysiotherapie. Zie hieronder.

 

Fysiotherapie voor ouderen  (specialisatie geriatriefysiotherapie)

Therapie en training bij neurologische aandoeningen (Parkinson, MS, CVA), balansproblemen (vallen, onzeker staan/lopen), artrose (kraakbeenverdunning) , osteoporose (botontkalking).

Trainen bij conditieverlies en vermindering spierkracht door te weinig bewegen, ziekte, operatie en verzwakking, COPD, enz, 

Oefenen van de lenigheid, het reactievermogen en de snelkracht.

Pijnbehandelingen.

De Geriatriefysiotherapeut behandelt, adviseert en werkt samen met verschillende gespecialiseerde zorgaanbieders om u optimaal van dienst te zijn.

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische klachten zijn klachten die samenhangen met spanning of stress waarvoor geen directe, lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. Voorbeelden zijn: vermoeidheid, (onbegrepen) pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst.

De therapie is gericht op een verbeterde controle op deze klachten middels inzicht, ontspanning en aangeleerde technieken om de klachten zelf te verminderen of op te heffen.

Longfysiotherapie: (specialisatie COPD en andere longaandoeningen)

Fysiotherapie gericht op vermindering van benauwdheid, vergroten van de conditie, omgaan met inspanning en ontspanning in het dagelijkse leven.

COVID-19 revalidatie, PICS

Een deel van de patiënten die vanwege corona zijn opgenomen geweest op de IC afdeling van een ziekenhuis ondervindt daarna nog klachten. De revalidatie van deze patiëntengroep vraagt specifieke kennis waarin wij voorzien. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met De Loods via ons algemene telefoonnummer of via het contactformulier.

 Looptherapie bij etalagebenen: (Claudicatio intermittens)

De aandoening is meestal het gevolg van atherosclerose in de bloedvaten. De bloedstroom wordt minder en er treedt langzaam opbouwend steeds meer pijn op tijdens het lopen zodat men wil gaan stilstaan. De pijn neemt dan af. 

De therapie is lopen onder toezicht op een loopband om de doorbloeding in de benen te stimuleren en de pijn te verminderen. De loopafstand wordt bij serieus volgehouden training langzaam groter omdat de pijn minder wordt en ook langer uitblijft. De training vraagt veel doorzettingsvermogen van de patiënt. De therapeut is speciaal opgeleid om u te begeleiden. Ook in de thuissituatie moet dagelijks getraind worden volgens de opdrachten van de therapeut. De therapeut is aangesloten bij het landelijk claudicationetwerk