Dorpsstraat 30a, 6681 BN Bemmel - T: 0481 461624

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Behalve voor algemene fysiotherapie voor het behandelen van b.v. nek- en schouderklachten, rugklachten, loopproblemen enz. kunt u bij ons ook terecht voor meer gespecialiseerde fysiotherapie.

Oncologische fysiotherapie

Fysiotherapie bij oncologie richt zich op de begeleiding en behandeling van mensen met kanker, zowel wat betreft de gevolgen van de ziekte zelf als van de medische behandelingen (operatie, chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie).

In De Loods werken wij multidisciplinair gericht op oncologiepatiënten. Hierbij zijn een fysiotherapeut, een oedeemtherapeut en een diëtiste betrokken. Ook bieden wij oncofit, een speciaal oefenprogramma, toegespitst op kankerpatiënten. Bovendien werken wij nauw samen met andere eerstelijns zorgaanbieders, zoals huisartsen en een psycholoog.

Motorische revalidatie

CVA of beroerte

Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 patiënten in het ziekenhuis opgenomen met een beroerte of met een moeilijke naam: Cerebro Vasculair Accident, afgekort CVA. Een CVA kan ontstaan door een verstopt bloedvat (bloedpropje) of (minder vaak) door een bloeding in de hersenen. Een CVA kan veel verschillende gevolgen hebben op het dagelijks functioneren.

Gevolgen

Het meest opvallend zijn de verlammingsverschijnselen die vaak aan één lichaamshelft zichtbaar zijn. Minder zichtbare maar wel even belangrijke problemen kunnen optreden in het denken, het waarnemen, het voelen en het gedrag. Ook dit moet naast het bewegingsprobleem aandacht krijgen en goed begeleid worden. Om een  verantwoorde zorg te bieden aan cliënten met een CVA moet de fysiotherapeut zich specialiseren op dit terrein.

COPD en andere longaandoeningen

Binnen onze praktijk is Gwenda Albers werkzaam als gespecialiseerd longfysiotherapeut. 

Gwenda is aangesloten bij het landelijk Chronisch ZorgNet  en bij het COPD Netwerk Lingewaard .

Ook heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van ex-corona patiënten.  

 

 

 

 

 

COVID-19 revalidatie, PICS

Een deel van de patiënten die vanwege corona zijn opgenomen geweest op de IC afdeling van een ziekenhuis ondervindt daarna nog klachten. De revalidatie van deze patiëntengroep vraagt specifieke kennis. Binnen De Loods heeft Gwenda Albers zich in deze problematiek verdiept vanuit haar achtergrond als gespecialiseerd fysiotherapeute in COPD en andere longaandoeningen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met haar via ons algemene telefoonnummer of via het contactformulier.